Wijn

Torres Sangre de Toro Cava

Type: Mousserend

Percentage: 11,5%

Land: Spanje

Regio: Penedès

Wijnhuis: Torres

Beschikbaar:

Beschrijving:

Torres Sangre de toro Cava
We wisten het al even dat Torres een nieuwe Cava op de markt ging brengen maar dat hij zo goed zou zijn wisten wij nog niet. Onder het label Sangre de toro maakt Torres deze rijpe cava van de Macabeo, Xarello en Parellada druif. Een geweldige combinatie druiven die de wijnmakers van Torres weten te finetunen. De oude ranken staan aangeplant in Catalunya, en geven momenteel na veel jaren testen een prachtige oogst. Dat komt mede door het klimaat waarin de druiven opgroeien, warme zomers en wind vanaf zee zorgen voor veel evenwicht in de druiven.

De Cava van Sangre de toro
Bij de ideale rijpheid worden de druiven geoogst en streng geselecteerd. Want alleen de beste trossen mogen in de fles terecht komen. Na de vergisting wordt de blend samen gesteld door de wijnmakers van Torres. Een zeer belangrijke klus want dit bepaald mede de mooie kwaliteit. Hierna volgt een traditionele verwerking, hiermee willen we zeggen dat de fles met gist in de kelder word gelegd om zo de bubbels te laten ontstaan. Deze techniek wordt ook in het Champagne gebied gebruikt en geeft meer diepgang en body aan deze Cava. Na een aantal maanden worden de flessen uit de kelder van Torres gehaald om ze klaar te maken voor de verkoop. Nou gelukkig maar want we kunnen bijna niet wachten met het ontkurken van de fles.

De geur en smaak van de Torres Sangre de toro Cava
Door de sluiting met het bekende muselet is het openen bij elke gelegenheid een feest. Deze Cava van Sangre de toro heeft een zeer zachte mousse ( belletjes) en een rijke geur van vers wit en geel fruit, een klein beetje vers gebakken brood, nuances van munt en limoen maar ook een hint van anijs. De smaak is heerlijk, zeer verfijnd op de tong met een zachte en mooi aanwezige mousse. De rijpe smaken van abrikozen, verse limoen, grapefruit en gebrande noten maken alles compleet.

Vacature

Bij jij op zoek naar werk?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Bekijk snel de vacature.

Café de Vlaamsche Reus

Reus in speciale bieren.

Hoogstraat 21
6701BL Wageningen
0317-412834 
info@vlaamschereus.nl

Openingstijden

Maandag:gesloten
Dinsdag:gesloten
Woensdag:15:00 tot 00.00
Donderdag:15:00 tot 00:00
Vrijdag:15:00 tot 01:00
Zaterdag:14:00 tot 01:00
Zondag:15:00 tot 19:00
Scroll naar boven