De lambiek is één van de oudste bieren ter wereld. Volgens sommigen is het ook het beste bier, hoewel zijn zo aparte zuurheid niet voor iedereen even toegankelijk is. Om deze zuurheid te compenseren, beslisten sommigen om er suiker aan toe te voegen. En zo is de Faro Lambic ontstaan. De toevoeging van kandijsuiker aan lambiek was een ontdekking uit de tijd van Bruegel. (Sommigen beweren zelfs dat Bruegel, zonder de Faro Lambic, nooit inspiratie zou hebben gevonden en een banale zondagsschilder zou zijn gebleven die zijn slechte schilderijen zelfs niet op de vlooienmarkt kon slijten). Tot de 19de eeuw was de Faro Lambic overal in het Brusselse en omstreken te vinden. Hij maakte deel uit van de folklore en het goddelijke vocht vloeide rijkelijk. Daarna werd hij vergeten. Het was pas in 1978 dat onze familie de Faro Lambic opnieuw in de belangstelling bracht. De Faro Lambic, die vooral in de smaak valt na een inspanning, drinkt vlotjes en plezierig weg.