In 2007 gingen de Duvel brouwers voor het eerst met een derde hopsoort aan de slag om Duvel een verrassende toets en extra bitterheid te schenken. Het resultaat was een unieke Duvel Tripel Hop die één keer per jaar het gamma van Duvel aanvulde. Zes Duvel Tripel Hop edities later, lanceerden we in april 2016 een zoektocht naar dé ultieme Duvel Tripel Hop en luisterden daarvoor in eerste instantie naar onze Duvel fans.
Ruim 5.000 deelnemers onderwierpen zich vrijwillig aan de blind tasting en brachten hun stem uit. De voorkeur ging overduidelijk uit naar Citra. De tweede Duvel Tripel Hop die ooit gemaakt werd, krijgt hierdoor een permanente plek in ons gamma. De Duvel Tripel Hop met Citra rijfde bij de lancering in 2012 zowel een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge binnen, als de consumententrofee op het Zythos Bierfestival.
Voor Duvel Tripel Hop voegen onze brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Dat houdt in dat er naast de standaard hop tijdens het kookproces extra hopbellen toegevoegd worden in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparoma’s intenser en verfijnder aanwezig zijn in het finale bier. Bij Duvel Tripel Hop gebruiken we aromahop Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpalet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.