De naam is niet willekeurig gekozen. Toen wij op 1 januari 1984 onze deuren openden wisten we precies wat we van plan waren. We wilden een REUS in speciale bieren worden en de nadruk van ons assortiment zou komen te liggen op de bieren uit het VLAAMSE land. Uiteraard is ons assortiment nu veel breder. Zo komen onze bieren uit Nederland, Belgi� (niet alleen Vlaanderen), Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechi�, Engeland, Schotland en Ierland.

We proberen een caf� te zijn voor iedereen, waarbij de ontmoeting centraal staat. Tevens proberen we de interesse en liefde voor bier bij iedereen te verhogen. Dit alles is in ons logo terug te vinden. De pater is "het bier", het dunne mannetje de "liefhebber", U dus ! Ze proosten samen en hopelijk brengen ze een aangename en vooral gezellige tijd door in de Vlaamsche Reus.

Omdat we een ontmoetingsplaats voor iedereen willen zijn, hebben we een aantal zaken hoog in het vaandel staan. De muziek mag niet zodanig hard staan dat praten uitgesloten is. De toiletten willen we absoluut schoon hebben en houden.

Tevens is het gehele caf� aangepast voor rolstoelgebruikers. Er is een rolstoeltoilet ingericht en bij de indeling is rekening gehouden met de routing er naar toe. Drempels zijn zo veel mogelijk vermeden of erg laag gehouden. Bij de voorgevel is de straat verhoogd. Eventuele suggesties voor een mogelijke verbetering zijn altijd welkom. Indien mogelijk zullen we kijken of deze in te passen zijn.

In de zomer is het caf� geheel air-conditioned. Tegenover het caf� staat in de zomermaanden een terras dat plaats biedt aan ongeveer 60 personen. Wil je eens een kijkje nemen in ons caf�:

Hier is je kans!


Bekijk de 360° tour

We hebben een zeer moderne bierkelder. Hier is plaats ingeruimd voor al onze bieren. Of we die nu schenken uit de fles, �t vat of de tank; alle mogelijkheden hebben we verenigd op zo�n 25 m2. Het geheel is gekoeld tot ca. 11� C. Hierdoor is het mogelijk om de kwaliteit zo goed mogelijk te waarborgen. Indien de werkzaamheden dat toelaten nemen we ge�nteresseerden soms mee naar onze bierkelder. Voor velen is dit de eerste keer dat ze de kans hebben een uitgebreide bierkelder te bezoeken. Hieronder volgt alvast een voorproefje: kijk mee in onze kelder!
Bekijk de 360° tour


-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort