Historisch bier van de maand
Historisch overzicht
Biernaam:Smaak van Echt
Type:Schwartzbier
Alcohol:5,5%
Stamwortgehalte:.12,5º Plato
Land:Nederland
Brouwerij:De Brouwers uit Zuid-nederland
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
De Nederlandse familiebrouwerijen Alfa, Budels, Gulpener en Lindeboom geven dit jaar een nieuwe invulling aan de Smaak van Echt. In de afgelopen jaren brouwde iedere brouwmeester een eigen bier. Dit jaar gaat de prijswinnende samenwerking nog een stap verder. De brouwmeesters van de vier brouwerijen werken in 2011 samen aan één gezamenlijk bier. Wij brouwen in de koperen ketels van Lindeboom Smaak van Echt met sprankelend bronwater uit de Alfa-bron, Limburgse gerst en hop van Gulpener en smaakmakende gist uit Budel. Gecombineerd met onze brouwerstraditie van meer dan vijfhonderd jaar ontstaat zo een uniek en eenmalig gebrouwen bier. Smaak van Echt is een amberkleurig, bovengistend bier, niet te droog, met een prettige bitterheid. Smaak van Echt heeft een alcoholpercentage van 6%. Een mooi terrasbier voor de nazomer. Ook dit jaar is Smaak van Echt een eenmalig gebrouwen bier zal zijn, waarvoor geldt: op is op.


Voor het eerst is de Smaak van Echt van de tap te proeven. In september introduceren de brouwerijen de Smaak van Echt als bier van de maand bij de Alliantie van Biertapperijen. Ook zal Smaak van Echt verkrijgbaar zijn in 75 cl flessen.


De Smaak van Echt won in 2009 de Gouden Pint, de hoogste onderscheiding voor activiteiten die de Nederlandse biercultuur versterken.


De brouwerijen die samenwerken in de Smaak van Echt zijn alle vier onafhankelijke regionale familiebedrijven. Samen zijn Alfa brouwerij uit Schinnen, Budelse brouwerij uit Budel, Gulpener bierbrouwerij uit Gulpen, en Lindeboom brouwerij uit Neer goed voor ruim vijfhonderd jaar brouwervaring, van generatie op generatie overgeleverd.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort