Historisch bier van de maand
Historisch overzicht
Biernaam:Duits & Lauret
Type:Stout
Alcohol:6.5%
Stamwortgehalte:0º Plato
Land:België
Brouwerij:Duits & Lauret ism Lochristi
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
In feite is het niet eens een brouwerij, maar een internet verkoop firma in Vleuten, die eigen bieren verkoopt. Maar onze "Bier-van-de-maand-man" vond dit een dusdanig mooi en aantrekkelijk bier dat hij heeft voorgesteld dit als Bier van de maand te gaan voeren.
Duits & Lauret (D&L) is de naam van een nog jonge brouwerij uit de provincie Utrecht. De brouwers, Daniëlle Duits (psychologe) en Marco Lauret (fysiotherapeut), vonden elkaar enkele jaren geleden in hun passie voor bier en gastronomie. Marco Lauret had op dat moment al een uitgebreid ‘bierverleden’, onder meer als amateurbrouwer en jurylid bij bierkeuringen. Danielle Duits wilde als liefhebster van gastronomisch hoogwaardige producten en oude, authentieke smaken een brug slaan tussen de culinaire wereld en die van het gerstenat. Het duo ging van meet af aan bijzondere, niet alledaagse bieren brouwen. Aanvankelijk gebeurde dat aan huis met een mobiele brouwinstallatie van ongeveer 60 liter, maar gaandeweg ontstond de ambitie om het groter aan te pakken.
De bieren sloegen aan bij diverse proeverijen en al snel werd besloten om het wat groter aan te pakken. Bij de bekende Proefbrouwerij vonden zij voldoende kennis en kunde om hun bieren brouwen zoals zij dat graag willen.
De Duits & Lauret Stout is een zeer complex, donker en vol smakend bier. In de geur zijn onder andere koffie en donkere chocolade goed te onderscheiden. Het bier heeft duidelijk geroosterde accenten en een mooie bitterheid. Het combineert uitstekend met bijvoorbeeld oesters of pittige gerechten, maar zeker ook met desserts waarin chocolade of gedroogde vruchten verwerkt zijn.
D&L hebben als uitgangspunt het aanbieden van hoge kwaliteitbieren, zonder kunstmatige toevoegingen en chemicalën. Dit blijkt wel uit de zogenaamde technische fiche van het bier. Het is een bier van hoge gisting, de moutsoorten zijn pils, amber en chocolade, de hopsoorten zijn Challenger, Goldings en Spalt. Het bier is ongepasteuriseerd en ongefilterd. De bieren van D&L moeten een mooie smaaksensatie creëren bij de echte bierliefhebber en bieren een perfecte combinatie zijn bij gerechten. Met andere woorden: D&L vecht tegen de smaakvervlakking. De bieren van D&L worden uitgebreid getest en moeten voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Of het ze gelukt is kunt u het beste zelf beoordelen door dit bier, dat voor het eerst op is afgevuld, te bestellen in uw eigen ABT-café.
Op www.duitslauret.com staat de filosofie uitgelegd en is er nog veel informatie te vinden.
Proost!

Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort