Historisch bier van de maand
Historisch overzicht
Biernaam:Texels Skimme
Type:Donker tarwe bier
Alcohol:6.4%
Stamwortgehalte:0º Plato
Land:Nederland
Brouwerij:Texelse
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Een goed begin is het halve werk. In dit jubileumjaar komen een aantal bijzondere bieren als Bier van de Maand aan bod. Veel van deze bieren worden speciaal ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de A.B.T. gebrouwen, maar daarover later meer.

De aftrap wordt, geheel in stijl, verzorgd door een oude bekende, de Texelse Bierbrouwerij. Op www.speciaalbier.com is alles over de brouwerij, de bieren, etiketten en nog veel meer te vinden. Inmiddels biedt de brouwerij werk aan 15 mensen, zowel full-time als part-time. En dat voor een kleine ambachtelijke brouwerij die ruim 10 jaar geleden op sterven na dood was.
Eind november (2010) werd een nieuwe mijlpaal bereikt: Meer dan 20.000 mensen hebben afgelopen jaar de brouwerij bezocht. Deze toename, een verdubbeling in vijf jaar tijd, betekent dat ook de productie groeit, vorig jaar alweer 3000 hectoliter en dat brouwer Maurice Diks onlangs een aantal vergistingstanks erbij heeft gekocht.

Texels Skimme is een vol en aromatisch donker tarwebier. Dit ambachtelijk gebrouwen bovengistend speciaalbier heeft 6,4% alcohol en komt het best tot zijn recht als het wordt geschonken op een temperatuur van 6 °C . De brouwmeester heeft zich laten inspireren door het Duitse biertype “Weizenbock”. De Texelse granen, zoals gerst en tarwe zorgen voor een volle smaak. Geroosterd gerstemout geeft de warme kleur en het zacht moutig karakter. En door gebruik te maken van een speciale giststam heeft dit tarwebier een verassend frisse afdronk. Mede door de nagisting op het fust ontstaat in dit bier een lichte waas. Ziet u de Skimme zweven in het glas?
Proost!
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort