Biernaam:Fuller's London Pride
Type:Bitter Ale
Alcohol:4.7%
Stamwortgehalte:12º Plato
Land:Engeland
Brouwerij:Fuller's Brewery
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Het is pas de tweede keer dat een bier uit het Verenigd Koninkrijk als Bier van de Maand bij de A.B.T. is. En ook nu is het een bier uit Londen. Fuller's London Pride is binnen de stad een zeer bekend bier. Het is een ale van 4,7% volume alcohol. En dat het bier gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat de London Pride tot twee toe gekozen is tot "Champion Beer of Britain" door CAMRA, tijdens jaarlijkse Great British Beer Festival (GBBF) in de Londense Olympia hallen. Een evenement dat ieder jaar tienduizenden bezoekers trekt en waar iedere keer "Het beste van Groot-Brittannië" gekozen wordt. Het is ook de best verkopende traditionele ale in Groot-Brittannië. De London Pride is het paradepaardje van Fuller's.
Fuller's is een bekende naam in Engeland en met name in en om Londen. Het is één van de grootste onafhankelijke brouwerijen van het VK en is nog steeds een familie bedrijf. In 1845 begon het allemaal, hoewel er al vanaf de 17e eeuw op dezelfde plek bier gebrouwen werd. De Griffin Brewery, aan de oevers van de Thames in de wijk Chiswick , was in 1845 noodlijdend. John Bird Fuller (die al een belang in de brouwerij had), Henry Smith en John Turner besloten de brouwerij over te nemen en gingen door onder de naam Fuller, Smith & Turner, kortweg Fuller's. Er werd toen een stevig fundament gelegd voor het huidige, bloeiende bedrijf.
London Pride is koperkleurig, heeft een moutige basissmaak die uitmonden in een uitgebalanceerde hopbitterheid. De licht bittere afdronk en het iets lagere alcoholpercentage maken het een doordrinker, zeker in de zomer. Het bier wordt gemaakt van bleekmout en kristalmout en de gebruikte hopsoorten zijn Target, Challenger en Northdown.
Engelse bieren zijn vaak zo anders dan de meeste Europese bieren. Niet alleen de manier van tappen (met de handpomp of met stikstof) is anders, maar ook de temperatuur en de algemene smaakvoorkeur zijn anders dan op het continent. Beerhunter® Michael Jackson zegt het volgende over bitters en London Pride: "De Engelse term voor een ale die goed gehopt is, is een "bitter". Sommige zijn alleen maar ietsjes bitter, andere hebben een echte smak hop. De beste voorbeelden behalen een plagende complexiteit in smaak als ze rijpen in de kelder van het café."
Over de London Pride: "... In het midden komt London Pride, met prachtige gecombineerde smaken van lichte, vloeiend notige mout; krokante hopbitter en enigszins honingachtige gist. Dit is een meer voldoening gevend, verzachtend bitter. Dit is een typisch Engelse benadering: een bier dat vol van smaak is, maar licht van massa en alcohol, zodat verscheidene glazen (pints) op een avond gedronken kunnen worden."
Op www.fullers.co.uk is veel meer informatie te vinden over de brouwerij en haar bieren.
Proost!
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort