Biernaam:Troubadour Obscura
Type:Donker speciaalbier
Alcohol:8.5%
Stamwortgehalte:19º Plato
Land:België
Brouwerij:The Musketeers
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Eeuwen geleden waren het de troubadours die het nieuws van de ene stad naar de andere brachten. Meestal waren dat jonge mannen die al zingend van streek naar streek trokken met hun verhalen, legendes en tradities. De mannen achter brouwerij “The Musketeers” zijn ook jong willen hun verhaal kwijt in hun bier. Onder het motto “Bier voor allen, allen voor het bier” begonnen vier jonge, afgestudeerde brouwingenieurs aan een spannend avontuur. Op de KaHo- Sint Lievens Hogeschool in Gent leerden zij elkaar kennen op de opleiding van brouwingenieur. Ze raakten in de ban het biervirus en ze hielden, na hun afstuderen, contact met elkaar. Aan een baan te komen in een brouwerij bleek vaak moeilijk en de vier (Kristof de Roo, Rikkert Maertens, Stefaan Soetemans en Sven Suys) besloten hun krachten te bundelen en richtten in 2000 hun brouwerij The Musketeers op. Door deze bundeling van enthousiasme en flexibiliteit kwam het al snel tot het Troubadour Blond, maarwee de heren het hele land doortrokken. Net als troubadours die van plaats naar plaats trokken.
Na een paar jaar, een grondige marktstudie en vele brouw-experimenten later zag de nieuwe uitdaging het levenslicht: Troubadour Obscura.
Omdat de heren musketiers nog geen eigen brouwinstallatie hebben maken ze gebruik van de faciliteiten van de Proefbrouwerij in Lochristi. Met dit verschil dat de heren zelf hun bieren mogen brouwen, omdat ze brouwingenieur zijn, ze les hebben gehad van Dirk Naudts (eigenaar) en ze hem en de Proefbrouwerij goed kennen.
Troubadour Obscura is een zeer donker (116 EBC) roodbruin bier van 8,5 %, uiteraard van hoge gisting en met nagisting op fles. Het karakter is krachtig, geroosterd moutig en een aangename, maar duidelijke bitterheid (35 EBU). In de nasmaak is de bitterheid iets scherper. Ook het aroma is zeer moutig en er is een vleugje chocoladegeur te herkennen. De gebruikte moutsoorten zijn pilsmout, Cara 120, Munich en roast en als hopsoort is Saaz gebruikt. Een flinke jongen.
Op www.troubadour.com.be is meer informatie te vinden.
Proost
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
Zomersluiting café - De Vlaamsche Reus is deze vakanbtieperide geloten van 17 juli tot 10 augustus 2016. We wensen iedereen een prettige vakantie
Powered by Webdesign Amersfoort