Biernaam:Gouden Carolus Classic
Type:Donker speciaalbier
Alcohol:8.5%
Stamwortgehalte:18º Plato
Land:België
Brouwerij:Het Anker
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Gouden Carolus Classic, de eerste kleur van de Belgisch, en daar ben ik Bier op-driekleur, is de basis van de reeks.

Hij vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had zijn brouwerijen en zijn bier. Zo dronken de Mechelaars den Mechelschen Bruynen een amberkleurig bier dat zo lekker was dat Keizer Karel het naar Spanje liet verschepen omdat : het bloed van de druiventros hem minder goed beviel dan de dochter van de korenaar.

Mechelen, in die periode hoofdstad van de Nederlanden, had zijn brouwersgilde en de leden stonden op hun eer van brouwer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Bij uitzonderlijke gelegenheden, grote feesten en jachtpartijen werd dit bier dan gedronken door de edellieden. Een oude kroniek van Mechelen meldt dat dit Groot Mechels Keizersbier, Gouden Carolus genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep.

Dit Groot Keizersbier wordt nog steeds in Brouwerij Het Anker gebrouwen. Gouden Carolus Classic wordt gebrouwen met donkere, zeer evenwichtig gedoseerde moutsoorten volgens de klassieke infusiemethode. Door de samenvoeging van caramel en aromatische mouten, met de traditionele hoge gisting, en dankzij zijn hoge densiteit van 18°plato, verkrijgen we een speciaal bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild en zelfs sabayon.

Onbeperkt houdbaar zal het u prikkelen met zijn geur en kleur. Doch wees geduldig, want de fijnproever drinkt het met fijne, smakelijke teugen van subliem en innig genot.

Gouden Carolus, de klassieker onder de Belgische Bieren.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort