Biernaam:Gouden Carolus Cuvee vd Keizer
Type:Speciaalbier buitencatagorie
Alcohol:11%
Stamwortgehalte:22º Plato
Land:België
Brouwerij:Het Anker
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Elk jaar, op 24 februari, net op de dag van de geboorte van Keizer Karel V, brouwt Brouwerij Het Anker Gouden Carolus Cuvee van de Keizer in een gelimiteerde hoeveelheid sinds 1999. Ieder jaar is dit een uniek bier, elk bierjaar heeft zijn eigen karakter. Op basis van de voorgaande ervaringen past de meester-brouwer het recept lichtjes aan om een meer verfijnde smaak te bekomen. In 2003 is het alcoholgehalte van 8,5% naar 11% gebracht om een beter verouderingsproces te verzekeren.

Door de evenwichtig gedoseerde samenstelling van aromatische en gecarameliseerde mouten, gebrouwen volgens de klassieke infusie methode en met de traditionele hoge gisting verkrijgen we een speciaal bier dat de zachte warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt.

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer vindt zijn origine in het keizersbier Gouden Carolus Classic. Dit unieke brouwsel met uitsluitend extra fijne Belgische hop en met een hoger alcoholgehalte waarborgt een buitengewone evolutie in de tijd. Dit bier wordt elk jaar eenmaal gebrouwen. Het bier wordt enkel gebotteld in grote flessen van 75 cl en afgesloten met een kwaliteitskurk, ideaal om vele jaren te bewaren, te schenken en te genieten.

Dankzij de nobele presentatie is Gouden Carolus Cuvee van de Keizer ook een ideaal geschenk voor ieder die van bier houdt en het weet te appreci‘ren. Dit exclusief bier heeft een zeer geraffineerde smaak en mysterieus aroma.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort