Biernaam:Stanmen Blond
Type:Blond
Alcohol:6.8%
Stamwortgehalte:-º Plato
Land:België
Brouwerij:Scheldebrouwerij
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Een vriendelijk en toegankelijk blond bier met een krachtig volle smaak, licht zoet met een lange fris-fruitig bittere nasmaak. Met een alcoholpercentage van 6,8% zal het bier veel bierliefhebbers aanspreken. Stanmen Blond is een karaktervol en goed doordrinkbaar bier.

De Stanmen is een mountainbike team dat jaarlijkse de 7 daagse mountainbike marathon Duchenne Heroes fietst. Hiermee halen ze geld op voor de progressieve spierziekte Duchenne. De naam Stanmen is vanzelfsprekend aangezien er in het team 2 vaders fietsen met beide een zoon met deze ernstige ziekte. Het toeval wil dat beide jongens Stan heten, een team naam was dus snel bedacht. Het team is onderdeel van Stichting Wageningen voor Duchenne. Deze stichting is het hele jaar actief met het werven van fondsen door middel van allerlei acties in en rondom Wageningen.

Duchenne Spierdystrofie is een progressieve spierziekte waarbij de spieren langzaam afbreken en kinderen steeds minder sterk worden. Duchenne komt voornamelijk voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Rond het 10de levensjaar wordt lopen erg moeilijk en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. Rond het 20ste levensjaar zijn vaak de spieren die voor ademhaling nodig zijn te zwak geworden en is beademing nodig. Het hart is ook een spier, dit maakt Duchenne uiteindelijk fataal.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort