Biernaam:Lowlander American Pale Ale
Type:American Pale Ale
Alcohol:4,5%
Stamwortgehalte:-º Plato
Land:Nederland
Brouwerij:Lowlander
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
De eerste brouwerij op Amerikaanse grond werd in 1613 gesticht in “Nieuw-Amsterdam” door ontdekkingsreiziger Adrian Block. Maar de Nederlanders namen meer mee dan alleen hun vooruitstrevende brouw kennis. Ze brachten namelijk ook het kolf spel mee. Deze voorloper van wat wij nu kennen als golf werd zo vurig gespeeld in de straten dat het gebroken ramen, ledematen en trots opleverde. Gelukkig was er Ale om de pijn te verzachten. Deze APA is een knipoog naar onze Amerikaanse vrienden. Een Pale Ale met de karakteristieke frisse citrus smaak, in balans gebracht door de mout en daardoor lekker doordrinkbaar.

Gebrouwen met:

Bloedsinaasappel – Een uitgesproken citrussmaak met een vleugje framboos. Met iets meer bitter en zuur dan een gewone sinaasappel geeft de bloedsinaasappel onze Pale net dat beetje extra.

Grapefruit – Grapefruit voegt een plezierige bittere, tropische zoetheid toe aan onze Pale Ale. Grapefruit zorgt voor fris en lekker doordrinkbaar bier.

Sumak – Deze plant in inheems in “Nieuw Amsterdam” en daarom onmisbaar in onze Pale Ale. Dit exotische specerij heeft een uitgebalanceerde, scherpe citrussmaak die zorgt voor een extra citrus smaakbeleving.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort