Biernaam:Straffe Hendrik Wild
Type:Brett
Alcohol:9%
Stamwortgehalte:-º Plato
Land:België
Brouwerij:De Halve Maan
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Wild

Straffe Hendrik Wild wordt slechts één keer per jaar gebotteld. De officiële release datum voor de editie 2016 is 24 april! Contacteer uw lokale drankenhandelaar of warenhuis voor jouw flessen!

Vul ook snel je e-mailadres in onderaan deze pagina en blijf als eerste op de hoogte over al het straffe nieuws rond dit bier!


Straffe Hendrik Wild is een wilde variant van de bekende Straffe Hendrik Tripel. Dit traditionele bier wordt hergist met 'Brettanomyces' gist, wat zorgt voor aparte fruitige aroma's die harmoniëren met het rijke gebruik van aromatische hopvariëteiten.

De wilde gisten geven het bier een langere natuurlijke houdbaarheid en smaakevolutie over de jaren heen. Het bier heeft een langere rijping op fles nodig voordat het vrijgegeven kan worden.

Pas na drie maanden in de kelders is de hergisting van de wilde gisten voltooid en het jonge bier drinkbaar. Het bier blijft evenwel evolueren in de jaren erna. De bittere hoparoma's worden zachter, terwijl de wilde gisten verder werken en fruitige en bloemige aroma's vormen.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
-Bieren van de maand Mei 2018 - TAP: Hillbilly Saison. FLES: Ozzie Pale Ale
Powered by Webdesign Amersfoort