
Leffe Royale Mapuche | Dry Hopped | 7.5% | -º Plato | Land: | België | Inbev |
| 
| Info: | Een kort verhaal over een legendarisch bier
Bij dry hopping laten we het koude bier door een bed van hop circuleren, waardoor we alle aromatische oliën recupereren die in de blaadjes van de hopbellen schuilen. Als je de hop bij warme temperaturen zou toevoegen, gaan een deel van de aroma’s verloren door verdamping. Deze procedure vindt plaats op het einde van het gistingsproces.
Advies van deskundigen
Voor een meesterbrouwer bestaat er niets kostbaarders dan hop. Want de hop bepaalt al de eigenschappen van het bier. Het karakter, de smaak en de kleur. De keuze ervan is de basis van alles en moet gebeuren met uitgebreide kennis en nauwkeurigheid. Toen meesterbrouwer Charles Nowen het Leffe Royale gamma heeft ontwikkeld was zijn ambitie duidelijk: uitzonderlijke en karaktervolle biersoorten ontwikkelen die zowel uniek als bijzonder zijn. Nadat hij de hele wereld had afgereisd op zoek naar de allerbeste hopkwekers, heeft hij uiteindelijk drie hopsoorten uitgekozen. Één van die hopsoorten is de Mapuche. Deze uitzonderlijke en kostbare hop wordt exclusief gekweekt voor Leffe op de Patagonische hoogvlaktes in Argentinië. Deze hop beschikt over een bouquet van blauwe bosbes, rode vruchten, perzik en abrikoos. | |