Biernaam:Japke
Type:Weizen
Alcohol:5,2%
Stamwortgehalte:-º Plato
Land:Nederland
Brouwerij:Brandsma
klik op het plaatje voor vergroting
Info:
Op de werf stond vroeger een vlierboom aan de waterkant. ‘s Zomers plukte Japke, de vrouw van de laatste scheepsbouwer, de vlierbloesems van deze boom en maakte daar limonade van. Deze limonade was een ware traktatie. De vlierbloesem heeft een typische weeïge zoete smaak. Deze smaak past heel goed bij het smaakpalet van deze weizen. Het is een mooie aanvulling op de tonen van banaan, vanille en kruidnagel die al door de gist aan het bier zijn gegeven.

Het bier is ongefilterd en ongepasteuriseerd en gist na op fles. In Duitsland spreekt men van hefeweizen. Hefe betekent gist. Het is de gist die dit bier zijn bijzondere smaak en aroma geeft. De gist maakt het bier ook een beetje troebel. Deze weizen dient bij voorkeur gedronken te worden uit een smal hoog glas. Schenk het bier voorzichtig in en schud de gistlaag los, zodat de gist wordt meegeschonken.
Poll:
Wat vindt u van dit biertje
Perfect
Uitstekend
Goed
Matig
Niet mijn smaak
Zomersluiting café - De Vlaamsche Reus is deze vakanbtieperide geloten van 17 juli tot 10 augustus 2016. We wensen iedereen een prettige vakantie
Powered by Webdesign Amersfoort